Herinrichting Leidseplein

Voordat ik Light Rail Infra begon, werkte ik bij GVB. Herinrichting Leidseplein was één van de projecten waarbij ik vanaf 2010 betrokken was. Mijn rol was om namens GVB en MET betrokken te zijn bij het ontwerp.

Dankzij mijn technische achtergrond kan ik in veel gevallen meteen antwoord geven of iets mogelijk is of niet op spoorgebied. Daarnaast stuurde ik verschillende afdelingen binnen GVB aan, zoals calculators, constructeurs en bestekschrijvers, om uiteindelijk een tekeningenpakket inclusief bestekposten, planningen en offertes voor de werkzaamheden van GVB samen te stellen. Tijdens de aanbestedingsfase van de maaiveldaannemer was ik onderdeel van de beoordelingscommissie.

In de uitvoeringsfase van de Herinrichting Leidseplein was ik verantwoordelijk voor de aansturing van verschillende uitvoerende afdelingen van GVB Rail Services: Spoort & Baan, Bovenleiding en Signal & Control.

GVB heeft nog een aantal MVP werken vooruitlopend op de herprofilering op het Leidseplein uitgevoerd: o.a. het vernieuwen van de broekstukken in de Leidsestraat en het leggen van het spoor op het terrassenplein op de definitieve locatie. Voor deze werkzaamheden ben ik de projectleider geweest.